За кого плача?

Kогато видя Бареков , аз плача. От радост. Че живея (засега) на 2 000 км от страната, която е на път да го избере за евродепутат.

После плача от мъка. Че, когато тази страна го избере за евродепутат, той ще дойде тук, на 2 000 километра на запад, за да прави това, което преди това е правил в нея. И ще се наложи да го „отразявам“.

С какво заслужих това след 31 години стаж, 25 от които в демокрация?

Светът остава несправедлив. Въпреки Сергей Станишев. Затова плача.

Бареков твърди, че плачел, когато видел бедните. Аз пък рева, когато видя богатите. Защо му дават парите си? Толкова ли не остана на кого другиго?

Плача за Европа. На която той твърди, че ще избере Комисията. Пускам една сълза и за моята България. На която той щял да посочи еврокомисаря. Не забравям и за Америка и Русия, с които той /след като го изберете/ щял да „играе“.

Всъщност така им се пада. На империалистите. Особено на Путин.

🙂

Моля ви, ако Бареков дойде във вашето село, помолете го, преди да потегли към Европа, да направи правописна реформа. И да включи горния препинателен знак в кирилицата. Да не плача.

Както плача сега за тези, които са му писали опорните точки – тези за Комисията, комисаря, Америка и Русия.

И за тези, дето го слушат, плача. И за тези, дето му вярват. И за тези, дето ще гласуват за него. Защото пишман ще станат. Пак.

И за колегите си плача. Дето са му стойка на микрофона. И за началниците им плача. Дето … хайде да не казвам, какво са му.

И за евроатлантиците плача, дето доскоро ни управляваха. А сега напират да му се качат на … ракетата. За Брюксел.

Плача от яд пред въпросите: Дали сме по-бедни, отколкото сме глупави? Или сме по-глупави, отколкото сме бедни?

Плачете, братя българи. Бареков е невинен.

Ако загуби, ще плаче само той. Ако спечели, ще плачете всички.

Текстът е публикуван в “Клуб Z”. Още от автора четете тук.

Leave a comment

1 Comment

  1. Не плачи! От сълзи полза няма. Мисли какво да направиш с тези уроди, които избират Бареков и производните му. Те са легитимиращите простотията. Бареков сам не се е избрал – ще го изберат и даже вече са го избрали. Избрали са го, понеже избиращите не носят отговорност за кретенския си избор. Избрали са го, защото никой от избралите го няма да понесе никаква отговорност и много добре знае това. За крепостните селяни изборите са като футбол по телевизора и те играят тото 1. Така, че не винете политиците за факта, че изроди са им дали власт. Още повече, че те са избрани от някого в демократични избори, от което се вижда колко деградирало обществото, което всеки ден говори за ценности и морал в най-лицемерно наклонение. Само полиците дошли с военен преврат могат да бъдат обвинявани еднолично за техните действия. За всички други вина носят избралите ги идиоти.

Send a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *