Шенгенската демагогия на Станишев и реформаторите клети

IMG_3668[1]

Станишев при Слави Трифонов. Обяснява за двойните стандарти на Европа, която не ни пускала в Шенген, макар да сме покривали всички изисквания. За две и половина години начело на ПЕС това момче усвои най-гнусния табиет на европейските политици – когато дойде в Брюксел е голям проевропеец, когато се върне у дома, оправдава собствените си провали с Европа. Тя ни дискриминирала.

Истината е, че Станишев е един от политиците с най-голям принос да не ни пускат в Шенген. Например с предложението Пеевски да оглави ДАНС, с хакването на архива на МВР (операция “Червеи”) провеждана при правителството на подкрепяния от него Орешарски, с опитите за ганьовско хитруване за “Южен поток”.

Ако сте германец, французин или холандец, ще си дадете ли ключа от границата на държава просмукана от мафия? И то точно сега? Ще ги дадете ли на този, чиито избиратели искат обратно при Путин, защото европейците са “фашисти и световни терористи”? Чиито партийни другари ходят на гости на Башар Асад и развиват българо-сирийската дружба? Прави са да не ни пускат. И дълго още ще са прави при скоростта на съдебната и другите реформи. И при дълбочината им.

Станишев, който е един от най-виновните за недоверието към България, при когото имахме най-жигосващия мониторингов доклад (юли 2008 г.), при когото ни спряха над 500 млн. евро еврофинансиране заради корупция, сега се загрижил, че не сме в Шенген. През оная работа му е дали ще влезем. Лъска си имиджа. С неподражаемо комунистическо дебелоочие. Чалгаджийска политика, в чалгаджийско предаване. Примитивен гьонсуратски пиар. Колко ли е платила Моника за него?

Ако Европа пусне сега България в Шенген, тя ще наради българската мафия. Тези, които сглобиха модела “КОЙ”, които се опитаха да овладеят и службите, които окрадоха КТБ, са на свобода. Руските връзки, хибридните агитатори, пропагандисти и организатори, петоколонниците си пият водката и правят сметки за нов бизнес, когато Европа вече и паспортите им няма да проверява на границата.

Дори да приемем, че Европа е лицемерна като не пуска България в Шенген, тя ще е дваж по-лицемерна, ако отстъпи от стандартите си, които досега толкова упорито отстояваше. Ако ни пусне в зоната без паспортен контрол, значи ни има пълно доверие. Тогава е логично веднага да отмени и наблюдението върху българското правосъдие и вътрешни работи. Някой очаква ли сериозно това?

За да влезе България в Шенген, е нужно единодушно решение от вътрешните министри на страните в зоната. То би означавало, че те ще отворят свои полицейски бази данни за България, т.е. ще пуснат “червеите” в своите тайни. Някой наистина ли вярва, че кукувица им е изпила ума? Някой връзва ли се на лакърдиите, че ще ни вкарат в Шенген “по втория начин” – с агитация и с връзки?

Тази кампания е обречена на провал. Истинската ѝ цел цел не е да вкара страната ни в Шенген, а да изкара политическия корабокрушенец Станишев от осемнадесетата глуха, в която го набутаха собствените му авантюри и алчността на съпругата му. Тази кампания цели да накичи печалния му образ с “национална кауза” и да размие отговорността му за провалите ѝ досега, да го върне в играта, от която избирателят заслужено го изхвърли.

Необяснимо за здравия разум е защо управляващата коалиция позволява на червения несретник да ѝ се прилепи със селендурски хитрини. Управляващите не усещат ли, че Моника ги води за носа? Реформатори клети. Това, което избирателят очаква от тях е да потърсят на Станишев отговорност за всички безобразия през управлението на Орешарски. Вмясто това те се прегръщат с него по Брюксел, замитат миналото под килима. В името на клета майка България. Ама много е издут вече този килим. И много мирише изпод него.

Татковината ни няма да влезе в Шенген с консенсусно патриотарско думба-лумба пред вратите му. България трябва да си напише домашното. И първата задача в него е да вкара в затвора дълъг списък от политически приятелчета на Станишев. Няма и помен от това. Досега само Точкова е назначена вместо Чочкова. Главното пак предстои.

Leave a comment

Send a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *