Achtung: От днес Европа е в германски ръце

Европа. Започва германското председателство на ЕС. Германия минава от лагера на пестеливите в лагера на щедрите. Девизът на председателството е: “Заедно за възстановяването на Европа”. Канцлерката Ангела Меркел предупреди европейците да бъдат готови за провал на преговорите за Брекзит.
Вирус. Над 47 000 нови случая в САЩ, над 1000 жертви за изтеклото денонощие. В България установените нови случаи днес са 158, а починалите 7.
Радост в къщи. Българските пенсии с вдигат с цели 6,7% от днес. Минималната е 250 лева (€128), а максималната – 1200 лева (€614). Цените на природния газ и на парното падат, но цената на тока се качва.
Алепу. Все пак ще има хотел над противосвлачишното съоръжение.
Вятър на промяната. Бюст на крал Леополд II беше свален в белгийския град Гент. Американският щат Мисури смени знамето си, за да извади от него конфедеративен символ.

Хонконг. Първи арест по новия китайска закон за сигурността. Протестите се възобновяват, полицията използва водни оръдия.

Тръмп. Шпионите викат, че президентът говори глупости, твърдейки, че не му докладвали, че руснаците плащат на талибаните да убиват американски военни в Афганистан.

Leave a comment

Send a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *