300 думи: Ранният Гешев напомня за ранния Борисов

Ранният Иван Гешев напомня ранния Бойко Борисов като публична комуникация. Той е закрилник на “клети сюрмаси” – прокуратура с човешко лице. Силна държава на страната на  слабите хора. Нищо лошо. Най-късно след седем години ще видим дали този образ носи и политически дивидент. Българският култ към силата в буквалния смисъл изстрелва към върховете на държавата силови играчи – полицай, летец-изтребител. Интересно е дали до тях ще се нареди и прокурор. 

“Нисан” се готви да прекъсне партньорството си с “Рено” пише “Файненшъл таймс”. Това ще принуди френската компания да търси нови партньорства, за да устои на конкуренцията. Опитът ѝ с “Фиат-Крайслер” миналата година излезе неуспешен и италиано-американският производител предпочете “Пежо-Ситроен”, които преди това се бяха обединили с “Опел”.  

Иран отново протестира срещу режима на моллите. Силите на реда стрелят с бойни патрони срещу траурно шествие в памет на загиналите в сваления украински самолет. Протестиращ рита и сваля портрет на погребания като национален герой ген. Касем Солеймани. Тълпа скандира:

“Лъжат, че врагът ни е Америка! Враговете ни са тук!”  и “Пушките, танковете, моллите – да ги няма!”

 

И това става само дни след милионните тълпи на погребението на Солеймани. Дали пък политиката на САЩ  на “максимален натиск” върху режима не е правилната?

What if @realDonaldTrump is brilliant?, пита днес “Катимерини”. А ако преговорната му тактика да изтика съперника до ръба и след това да му изкопчи сделка успее?

Йорданският крал Абдула II предупреждава, че групировката “Ислямска държава” се възражда в Югоизточна Сирия и в Западен Ирак.  Чуждестранни бойци от северната сирийска провинция Идлиб се местят в Либия, казва той.

Русия преговаря за клон на Московския държавен универсистет в Дамаск.

Leave a comment

Send a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *