Франция планира до 5 години 1/2 от колите, които произвежда, да бъдат електрически или хибридни

Франция има амбицията да произвежда най-малко 1 милион електрически и хибридни автомобили годишно след пет години. Това се очаква да обяви днес президентът Еманюел Макрон. Сега общото годишно производство на страната е между 2,2 млн. и 2,3 млн. колѝ.Държавата ще гарантира заем от €5 млрд. на Renault, за да се включи тя заедно с PSA и Total в производството на електрически батерии за автомобили. Очаква се правителството да се ангажира и с инсталирането на 100 хиляди колонки за зареждане на електромобилни батерии в страната. В същото време България планира да прави държавни бензиностанции.

Двама американски астронавти излитат утре с ракета на SpaceX за международната космическа станция от центъра Кенеди във Флорида.

Световната здравна организация предупреди, че е възможен втори пик на пандемията, ако страните отхлабят твърде бързо мерките срещу нея. Сега светът е по средата на първата вълна, смята СЗО.

Франция се отказа от хидоксихлорохина и хлорохина и прекрати ползването им и в клинични тестове.

Германия, Франция, Италия, Испания и Португалия разкритикуваха днес американските цифрови гиганти, за това че “налагат” своите стандарти в приложенията за проследяване на носители на коронавирус и поискаха европейските страни да имат последната дума за такива приложения на тяхна територия.

Вълна от фалити връхлита добива на шистов нефт в САЩ и заради драстичния спад на търсенето. Най-големите групи в сектора са отбелязали загуби от $26 млрд. през първото тримесечие на т.г.

Британските вестници единодушно осъждат премиерския съветник Доминик Къмингс, за това че е пътувал със семейството си в нарушение на карантинния режим близо 400 км, за да посети родителите си, съветват Борис Джонсън да го уволни, което той отказва да направи. Седемдесет и един процента от анкетираните от YouGov смятат, че Къмингс е нарушил правилата на карантината и 59 на сто мислят, че той трябва да подаде оставка затова. Къмингс беше архитектът на Брекзит и на изборната победа на Джонсън миналата година.

Leave a comment

Send a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *