300 думи: Тръмп, Грета, китайска пневмония. Това май стига...

2019-nCoV. Това е новата заплаха. Включително и за човешкия живот. Досега шест жертви в Китай. Висока температура, кашлица, трудно дишане. Близо 300 случая в Китай. Седмият коронавирус, който ходи и по хора. Световната здравна организация обсъжда утре да обяви ли световна опасност както при свинския грип и еболата. Тревогата се отрази и на борсите. Русия започна да контролира изкъсо пристигащите от Китай. Франция също дава указания на летищата да вземат мерки, но здравната министърка смята, че те трябва да бъдат на европейско ниво заради свободата на движени. Заразен може да пристигне в една страна и да се озове в друга по суша.

Т-клетка. Това пък е новата надежда. За лекарство срещу рак.

Давос. Грета срещу Тръмп. Това значи млади-зелени срещу стари консерви. Моля никой да не се обижда. И едните, и другите имат достойнства и недостатъци.

Нерви. От “крайни срокове” и предупреждения Пхенян минава към заплахи. Не вярвам някой във Вашингтон да се е разтреперил. Напротив, планът работи. Санкциите хапят. Те са “най-бруталните и нечовешки” според днешно изявление на севернокорейски дипломат. За разлика от Иран обаче тук те не предизвикват вътрешни прояви на недоволство. Те изглеждат невъзможни.

Leave a comment

Send a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *