Коледна литургия само за Путин...

… е била отслужена в московския храм “Благовещение” на 6 срещу 7 януари, показа руската държавна телевизия. На кадрите руският президент беше единственият богомолец в църквата. Медиите отбелязват, че за първи път той посреща празника в Москва, а не в околностите ѝ. Очевидно е също, че руският лидер не иска да се смесва с народа си.

Роман Абрамович е скрил от санкциите активи за $4 млрд., а може би и повече, прехвърляйки ги на седемте си деца седмици преди Русия да нахлуе в Украйна според разследване на “Гардиън”, публикувано днес.

Полша разглежда възможността да изпрати свои танкове “Леопард”, германско производство на Украйна, веднага след като получи за тях заместители договорени с Южна Корея, пише днес Укринформ, позовавайки се на публикация в “Уолстрийт джърнъл”.

Иранският върховен лидер аятолах Али Хаменей смени шефа на полицията след месеците протести, предизвикани от смъртта на 22-годишната Махса Амини при арест за неправилно носене на хиджаб, съобщава Блумбърг.

Телевизионни оператори, видео монтажист, сътрудник и двама души от централната апаратна зала на държавната телевизия в Южен Судан са задържани, след като в социалните мрежи плъзва видеозапис на това как президентът на страната Салва Кийр се напикава по време на официална церемония. Записът не е излъчван в ефир.

Дидие Дешан остава треньор на френския национален отбор по футбол до 2026 г., съобщи Френската футболна федерация, цитирана от ДПА.

Leave a comment

Send a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *