Jelev.info
Veselin Jelev's Blog
http://www.willemhartman.nl http://www.hadesign.nl http://www.backtomusicevents.nl http://www.houseofwax.nl http://www.houseofwax.nl https://www.cowinter.comБрюксел: Сблъсъците в София – вътрешен въпрос

Eвропейската комисия смята сблъсъците в София за вътрешен проблем на България, каза днес говорителят ѝ Оливие Байи.

Той призова за сдържаност и отрече комисията в лицето на заместник-председателя си Вивиан Рединг да е подкрепяла протестите, както съобщиха някои медии.

Комисията не предвижда извънреден доклад за България по механизма за сътрудничество и проверка, с който тя следи правосъдието и вътрешните работи у нас и в Румъния. Редовният е насрочен за края на тази година.

“Проследихме със загриженост събитията в София миналата нощ. Това е вътрешен въпрос на обществен ред и на правото да се демонстрира в България”, каза Байи. “Комисията призовава всички страни да покажат нужната въздържаност”.

“Прочетох коментарите на заместник-председателя Рединг тази сутрин и те бяха от общ характер, подкрепящи правото да се демонстрира и показващи съчувствие за протестиращите, както всеки гражданин, защото те имат правото да демонстрират свободно в демокрациите на ЕС”, добави Байи. “Така че не мисля, че трябва да поставяме коментарите на заместник-председателя Рединг на едната или другата страна на тази политическа ситуация в България”.

Leave a Reply