Наистина ли не разбират?

Чета, че БСП и ГЕРБ свикват през почивните дни грандиозни протести едни срещу други.
Ще мерят коя партия по-голям протест може да извади (плати).
Междувременно само хвърчат обвинения, че демонстрантите са платени. Няма нито едно убедително журналистическо или друго разследване за това.
При подобно положение навсякъде в Европа политиците биха се опитали да успокоят обществото. У нас те се чудят как още да го подлудят.
Ако политиците хващат улицата, значи признават, че са изчерпали традиционните средства на политиката.
Наистина ли не разбират, че режат клона, на който седят?

Leave a comment

2 Comments

  1. Доколкото знам,картинката е доста по- различна- ГЕРБ и БСП изобщо не вдигат протести едни срещу други- ГЕРБ вдига протест срещу абсурдното правителство на Орешарски, което загробва държавата, а другарите организират контрапротест!
    Е кой реже клони и насъсква алени малоумници срещу демократично мислещи, кой затваря очи, уши и всичко останало за това, което се случва в татковината?

  2. От “клона на който седят” – т.е. от конституционните устои на държавата – политиците ни си направиха тояга и всеки демагог, узурпирал властта, я размахва срещу “конкуренцията”, разнебитвайки демокрацията.
    Вулгарните популисти – и от ГЕРБ, и от БСП – всъщност не воюват помежду си. Те се сражават с наложения им от Запада, демократичен, политически модел, за който като олигархическа каста не са еволюирали.
    Отвореността на публичната администрация, реалното разделение на властите, автономността на гражданските сдружения, свободата на информацията, са на практика истинските им врагове.
    От началото на съветската окупация на страната ни та до днес, онова което се случва у нас няма друго название освен геноцид. Днешните комунистически номенклатурчици и милиционерите им се боричкат кой да подпише смъртния акт на България.

Send a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *