Молба до Слави Бинев

Здравей Слави,
Поздравявам те, че те избраха за председател на парламентарната комисия по култура и медии.
Понеже те познавам от петте години, през които беше обикновен евродепутат и никой не протестираше срещу това, изведнъж се почувствах връзкар.
Като такъв искам да те помоля за нещо, докато итнтелектуалците не са те свалили. Не за мене е молбата ми, а за демокрацията.
Пак имам план как да спасим вестниците и мисля с твоя помощ да го изпълня.
Моля те да предложиш законопроект с един член:
Член 1. Забранява се четенето.
Не се щипѝ. Буден си и правилно си прочел.
Не бива да се забранява писането. Трябва да се забрани четенето.
С този едночленен акт ще постигнем най-малко три неща:
(а) Никой от Европа няма да може да ни каже, че имаме цензура. Журналистите ще пишат каквото си искат. Дупе да му е яко обаче, който ги чете.
(б) Народът ще почне да чете. Ако искаш хората да правят нещо с кеф, трябва да им го забраниш. Кръчмите ще опустеят. Бардаците – също. Държавата ще се напълни с нелегални читални. С входна такса. Така както сега има нелегални пушални заради забраната да се пуши в заведенията.
(в) Скочи ли търсенето, скачат и цените. Това ще убие вестниците на оная група. Защото от евтини боклуци ще станат скъпи боклуци. Единственият проблем е колко вестници ще останат, след като умрат вестниците на оная група.
Според мене – най-много два: един десен и един ляв. Ама то трябват ли ни повече?
П.П.: Добре е да има изключение от Член 1 за депутатите. Те трябва да четат вестници, за да се ориентират за общественото мнение. Освен това, както е тръгнало, в обозримото бъдеще, ако всеки депутат си купува вестник, редакциите ще почнат да продават целите си тиражи.

Leave a comment

Send a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *