Кашпировски във "Всяка неделя"

Ако бях на мястото на премиера Пламен Орешарски, щях да се притесня. Вътрешният му министър изглежда твърде амбициозен за поста си.

Цветлин Йовчев гледа отвъд кризата и говори приятелски на протестиращите, които подчинените му поступват от време на време.

“А иначе тя ще се разреши от само себе си. Въпросът е колко ще продължи и каква цена ще плати обществото“, казва за кризата Йовчев в студиото на Кеворк Кеворкян.

Вътрешният министър говори за перспективата на страната след десет години. Това май не е съвсем в ресора му.

“Аз зная какво трябва да правя и изпълнявам плана ден след ден. Не ме притеснява, че ми искат оставката и не ме харесват“. Май е прав: 2010 г. – шеф на ДАНС, 2011 – началник на кабинета на президента Росен Плевнелиев, 2013 г. -вътрешен министър.

Кое е следващото стъпало? Разбира се писанията, че има премиерски амбиции са “нескопосана интрига”.

„Никой не ми пази гърба и не ми пука дали утре ще съм министър.“ В същото време не е изгорил моста към нито една партия. Той е кадър и на ГЕРБ, и на БСП и ДПС. А пишат и че агитката на “Атака” го аплодирала.

Един бивш шеф на контраразузнаването знае много. Поради това има много приятели. Волен щял да му поиска оставката заради нелегалните имигранти. “Няма да я поиска”, казва с усмивка Йовчев. И сигурно знае защо.

Йовчев не напада и протестиращите, които му искат оставката. Те за него са интелигентни хора, но нямат конкретни искания.

Разговорът с Кеворкян е всъщност между колеги. “Имате ли агентура?”, (в центровете за бежанци) пита водещият. “Имаме”, отговаря министърът. И добавя, че Мосад (израелското разузнаване) му помага да хваща евентуални терористи. Например бременни жени.

Кеворкян му подава удобна за забиване топка – слуховете, че бежанците щели да станат 200,000. Ужас… Но министърът излъчва увереност и спокойствие.

“Стремя се да не се поддам на емоцията. Това е много важно, защото в едни такива времена, където са нажежени страстите, не трябва да ни води емоцията“, казва той, почти шепнейки като като психотерапевт.

Началникът му ден по-рано викаше на митинг. И вече пет месеца не успява да успокои страната.

Притеснително, Орешарски. Турили са ти Кашпировски за заместник. И той вече омайва публиката. Знае какво прави. Изпълнява плана.

Leave a comment

1 Comment

  1. Предполагам, че си оставил чаша с вода пред екрана по време на сеанса. После обаче да не вземеш да я пиеш. Може да сънуваш лоши сънища и да се подмокриш.

Send a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *