Я покажете на тия хора...

Какво ще стане, ако прокуратурата реши да сравни изтеклите в мрежата влогове в КТБ с имотните и данъчните декларации на техните собственици?

Може би ще трябва да се самосезира по Закона за отнемане на незаконно придобитите имущества, който влезе в сила точно преди две години, предполага Меглена Кунева.

IMG_2261Снимка: Веселин Желев

ГЕРБ наложи този закон въпреки порой от критики. Я покажете сега на тези хора как работи той. Как ги хващате, как ги разследвате, как ги обвинявате, как ги съдите, как ги осъждате, как им вземате незаконно придобитото. И току-виж народът и Европа ви повярвали.

Не съм проверявал, какви доходи са декларирали тези над 500 спестители и колко данък са платили върху тях, но ме гложди съмнението, че не всички всичко са декларирали.

Имам и друго чувство – че не съм сам в съмнението си. Точно обратното – че то е широко споделено. Надявам се компетентните органи да го разсеят.

Този списък показва как можеш да лъжеш част от хората през цялото време, всички хора през част от времето и как не можеш да лъжеш всички през цялото време. Освен ако тези всички сами не искат през цялото време да ги лъжат.

Leave a comment

Send a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *