Оланд или всичко е контекст

Как изглеждаше френският президент преди месеци, когато папараци го изловиха да посещава тайно една актриса?
Изглеждаше жалък и безотговорен. Рейтингът му потъва до най-ниските нива, откакто има сондажи, заедно с икономиката, безработицата расте, опозицията в собствената му Социалистическа партия и в цялото общество – също.
А държавният глава, дегизиран с каска, без охрана, яхнал мотопед тича нощем в апартамента на мадмоазел Гайе. При това, докато все още официално живее с втората си поред партньорка. Заради която заряза първата, след като ѝ направи четири деца.

Hollande-Juncker

Юнкер (вдясно) не целува така само Бойко Борисов. Оланд – също. Барозу казваше: “В Европейския съюз не бива да си ревнив”. Снимка Европейска комисия

Днес обаче това изглежда по съвсем друг начин. Франсоа Оланд изведнъж се издигна стръмно в очите на народа си с адекватния начин, по който управлява кризата с терористичните нападения на 7 и 9 януари.
Днес най-непопулярният президент в историята на френските сондажи на общественото мнение (19 на сто одобрение преди кризата) отбелязва най-големия измерен досега скок на рейтинг – с 21 процентни пункта до 40 на сто, съобщава институтът Ифоп.
Как ви изглежда сега той в епизода с моторетката и новата любовница? Като жалък женкар, или като пич? И не бихте ли признали, че и президентът има право на личен живот, в който публиката не ѝ е работа да се меси?
По един начин те гледат, ако се справяш с отговорностите си, по друг – ако не се справяш. Ако си победител, много неща, дори наглед непростими, могат да ти бъдат простени.
Всичко е контекст.

Leave a comment

Send a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *