300 думи: “Нисан” ще се разделя с “Рено” - ФТ

“Нисан” се готви да прекъсне партньорството си с “Рено” пише “Файненшъл таймс”. Това ще принуди френската компания да търси нови партньорства, за да устои на конкуренцията. Опитът ѝ с “Фиат-Крайслер” миналата година излезе неуспешен и италиано-американският производител предпочете “Пежо-Ситроен”, които преди това се бяха обединили с “Опел”.  

Иран отново протестира срещу режима на моллите. Силите на реда стрелят с бойни патрони срещу траурно шествие в памет на загиналите в сваления украински самолет. Протестиращ рита и сваля портрет на погребания като национален герой ген. Касем Солеймани. Тълпа скандира:

“Лъжат, че врагът ни е Америка! Враговете ни са тук!”  и “Пушките, танковете, моллите – да ги няма!”

И това става само дни след милионните тълпи на погребението на Солеймани. Човек се пита дали пък политиката на САЩ  на “максимален натиск” върху режима няма да се окаже правилната.

What if @realDonaldTrump is brilliant?, пита днес “Катимерини”. А ако преговорната му тактика да изтика съперника до ръба и след това да му изкопчи сделка успее?

 

 

Йорданският крал Абдула II предупреждава, че групировката “Ислямска държава” се възражда в Югоизточна Сирия и в Западен Ирак.  Чуждестранни бойци от северната сирийска провинция Идлиб се местят в Либия, казва той. 

Leave a comment

Send a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *