Путин обеща да не спира газа през Украйна

Обвиненията за отстраняване на американския президент Доналд Тръмп от длъжност отиват в Сената, след като доминираната от демократите Камара на общините ги при вчера в 12-часово заседание.

Путин говорѝ близо четири часа и половина пред 1895 журналисти на годишната си пресконференция. Най-важното от българска гледна точка е, че обеща да не спира транзита на газ през Украйна въпреки Северен и Турски поток.

Шотландия поиска нов референдум за независимост. Британското правителство отказа да го разреши. То посочи, че шотландците обещаха такива допитвания да не се правят по-често от веднъж на поколение, когато на последния референдум през 2014 г. гласоподавателите решиха да останат в Обединеното кралство. Сега обаче шотландските националисти, които имат 48 от общо 59-те депутатски места в Камарата на общините, не искат консервативното правителство на Борис Джонсън да ги извади от Европейския съюз.

Нова победа за икономиката на споделянето. Airbnb спечели срещу френските хотелиери в Съда на ЕС.

Какво става, когато човек пипа пенсионната система. 15-ти ден стачка във Франция. Никаква надежда за примирие между правителство и синдикати.

Leave a comment

Send a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *