Обвинение за костинбродските бюлетини - до седмица, обеща Цацаров

До седмица прокуратурата ще внесе обвинителен акт по делото за костинбродските бюлетини, съобщи днес главният прокурор Сотир Цацаров.
Следствието по подозренията за незаконни подслушвания от МВР при правителството на ГЕРБ се бави заради неизпълнена съдебна поръчка отправена до Великобритания, каза той.
Цацаров не даде подробности, кой ще е обвиняем за това, че в печатница в Костинброд на 11 май, ден преди парламентарните избори, бяха открити над 300 000 допълнително отпечатани бюлетини, готови за експедиция. Според БСП и ДПС те са били предназначени за фалшификация на изборите. ГЕРБ, чийто общински съветник е собственикът на печатницата, твърди, че историята с бюлетините е предизборна манипулация.
Прокуратурата е поискала от производителя на подслушвателната апаратура в специалните автомобили на МВР да възстанови унищоженото от шефа на техническия екип съдържание, каза Цацаров. Нашите власти са уверили британските, че техни длъжностни лица няма да бъдат следствени, поясни главният прокурор.
Експертизата беше поискана от Обединеното кралство, след като на 17 юли българският експерт, който трябваше да я направи, проф. Евгений Николов, загина в автомобилна катастрофа.

Leave a comment

Send a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *