Ще има 2-ра и 3-та вълна на вируса. Ще има и парад за 9 май в Минск. А ваканция във Франция? Не се знае. Руски медици умират при странни обстоятелства

  • Водещ германски учен прогнозира втора и трета вълна на пандемията от новия коронавирус. Той ще продължава да разболява хората, докато не зарази 60-70% от населението казва Лотар Вилер, шеф на института “Роберт Кох”.
  • Липсата на туристи в Париж принуждават наемодателите в Airbnb да отдават апартаментите си дългосрочно. Така в тях се настаняват нелегални дейности като нерегистрирани проституция и порно индустрия и търговия с дрога според парижкото кметство, цитирано от в. “Фигаро”. Въпреки че цената на жилищната площ в Париж надхвърля €10 000/кв.м кметството мисли да изкупи част от жилищата отдавани по системата на Airbnb.
  • Двама руски медици са загинали и един е в тежко състояние в болница при странни и сходни инциденти – паднали са от прозорци на лечебните заведения след пререкания с техните ръководства или с местните здравни власти.
  • Всички пътници в Air France, Lufthansa, United Airlines, Delta Airlines вече задължително трябва да носят маски.
  • Беларус ще проведе парад по случай 75-годишнината от края на Втората световна война на 9 май, съобщи президентът Александър Лукашенко. Русия отмени планирания деветомайски парад, вместо който ще има само авиошоу.

  • Французите ще знаят на 11 юни дали ще могат да пътуват в чужбина за летните си ваканции, каза днес президентът Еманюел Макрон в интервю за TF1. Той призова сънародниците си засега да замразят плановете си за лятна почивка. Още не се знае кога ще отпадне и забраната за пътувания на повече от 100 км от постоянното местожителство.

Leave a comment

Send a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *