Полска случка

Не че подсказвам сценарии, но потърсете приликите.

Днес във Варшава полицията използва палки и гумени куршуми, за да спре безредици, започнали след първоначално мирна демонстрация на крайнодесни младежи, съобщава Ройтерс.

Маршът по случай Деня на независимостта е ежегодно събитие в защита на традиционни ценности като патриотизма, семейството, католическата вяра, забраната на абортите. Демонстрантите скандират “Бог, чест, отечество”.

В един момент обаче група от тях се отклонява в странична улица и напада сграда окупирана от крайнолеви активисти. Полицията се намесва и попада под дъжд от камъни и пиратки. Докато разпръсне нападателите, те подпалват няколко коли.

След като не успяват да се разправят с крайнолевите окупатори, крайнодесните младежи се отправят към руското посолство, но полицията го е обкръжила, за да не ги допусне. За поляците Русия е исторически това, което е Османската империя за българите.

Междувременно окупаторите се оплакват, че властите не ги защитили от крайнодесните им нападатели. “Вие отвързахте фашистките кучета срещу нас”, казва един окупатор цитиран от агенцията.

Дали пък у нас няма да нападнат Софийския университет?

Leave a comment

Send a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *