ГЕРБ, Божков ви бие в PR-a. Рисува по-добре

Васил Божов. Снимка Фейсбук

Независимо колко са достоверни фейсбук приказките на Васил Божков, не може да му се отрекат находчивостта и талантът за PR. Никой от политическата класа досега не се сети да използва комикса като начин да обясни сложното по прост и нагледен начин и да направи картинни и запомнящи се внушения. ГЕРБ (и не само те) да се учат. С комикс сигурно можеха да прокарат Истанбулската конвенция, а кандидатстването за еврозоната и мерките против коронавируса да минат по-гладко. Божков познава по-добре от тях масовата публика, т.е. тази, която търка талончета, и говори на разбираем за нея език. Истината няма значение, защото тук става дума за пропаганда. Интересно кой ли е рисувал комикса на Божков?

Володимир Зеленски и съпругата му. Снимка Туитър

Украинският президент Володимир Зеленски от обикновен тв комедиант от сериала “Слуга на народа” се е превърнал в малък милионер за година и малко на власт, показва данъчната му декларация, цитирана днес от ТАСС. Той получава месечна заплата от $7 731 и отдава под наем жилище във Великобритания. Съпругата му е продала недвижим имот в Киев. Така семейството отчита брутни доходи от $1 млн. за 2019 г.

Опасен предизборен коктейл се забърква за Доналд Тръмп: страх от коронавируса, тревога от спряната икономика и расов конфликт с епични мащаби. Тръмп го направи още по-опасен с изтеклите му в медиите указания към губернаторите да потушат протестите и дори за използват армията. И изглежда въпросът, от след Гражданската война, остава все още открит: Какво да правим с чернокожите?

Leave a comment

Send a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *