Борисов: Стойнев е министър-пощальон, предаде националния суверенитет

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обвини днес правителството, че предава националния суверенитет, като упълномощава Европейската комисия да прегдоговори от негово име двустранното споразумение с Русия за газопровода “Южен поток”.

Той нарече министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев “министър-пощальон”. Вчера Стойнев лично донесе в Брюксел упълномощителното писмо за преговорите на еврокомисаря по енергетиката Гюнтер Йотингер. Последният обаче не намери време за среща с българския министър и прати служителка да вземе от него писмото, докато той чакаше на рецепцията.

“Даже не са се срещнали с него. Да имаш министър-пощальон е точната дума,” каза Борисов.

“Европейската комисия, когато прави срещи, четири години нито веднъж не се е разминала с графика с мене или с моите министри. Те не само в графика имат разминаване, те имат разминаване в политиките”, каза той за сега управляващите и Комисията.

Борисов коментира и писмения въпрос на четирима небългарски евродепутати до Европейската комисия, в което уличават в корупция лидера на “Атака” Волен Сидеров.

Той подчерта, че между подписалите писмото няма евродепутати от ГЕРБ.

“Аз много пъти съм му казвал на Сидеров, че неговите врагове са другаде и той ще остане в историята като човека държал правителството на БСП и ДПС”, каза Борисов.

Той съобщи и че е обсъдил с лидера на Европейската народна партия Жозеф Дол промените, които смята да прави в ГЕРБ на конгреса му тази година.

Борисов участва в традиционната среща на лидерите от Европейската народна партия преди Европейския съвет в Брюксел. През нея е имал сърдечен разговор с германския канцлер Ангела Меркел, съобщиха от ГЕРБ.

Leave a comment

Send a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *