Боингите падат, падат от небето...

Иран казва, че съдържанието на черните кутии на падналия украински боинг ще става на негова територия. САЩ, Канада и други западни държави твърдят, че самолетът вероятно е свален от иранска противовъздушна ракета.  Иран отрича. Украинският президет Володимир Зеленски не изключи версията с ракетата, но каза, че няма доказателства за нея.

Боинг 737 Макс бил “проектиран от клоуни, надзиравани от маймуни”, според мейлове от вътрешната поща на компанията,  които днес тя публикува в името на прозрачността.

64% от американците биха подкрепили данък върху най-богатите, който президентът Доналд Тръмп критикува като социалистическа идея.

Европа правеше днес това, което може най-добре – да се чуди. В случая как да успокои напрежението около Иран и да спаси ядрената сделка с него от 2015 г., която, ако използваме израза на френския президент Еманюел Макрон е в нещо като “мозъчна смърт”. Чудеше се също как да умиротвори Либия, докато едни държави членки подкрепят международното признатото ѝ

Европа не е в играта, що се отнася до Близкия изток, призна председателят на Европейския съвет Шарл Мишел.

Тръмп не иска война в изборната година, пише днес Асошиейтед прес по повод напрежението между САЩ и Иран.  Естествено, че не иска война. Но мисля, че иска да се говори за война, което е нещо друго и променя цялата предизборна кампания, вкарвайки демократите в хлъзгава тема и отстранявайки техния дневен ред – импийчмънта.

Освен това американската безработица е 3,5% втори поред месец, макар новите работни места да са спаднали на 145 000 през декември 2019 от 256 000 през ноември с.г.

Пропастта между САЩ и ЕС по темата Иран става все по-дълбока, отбелязва Франс прес.

Камарата на общините прие закона за Брекзит на Борис Джонсън. Интересното предстои. След 21 дни Европейският съюз за първи път в историята си ще бъде с една държава по-малко. Ще стане ли нейният пример заразителен? Ще остане ли Европа единна, когато започне да договаря бъдещите си отношения с Обединеното кралство? Ще остане ли то обединено? Това са новите въпроси на деня.

Във Франция пуснали телевизори по €30 по грешка, казва телевизия Бе Еф Ем. Наложило се да викнат полиция, за да разгони гневните клиенти, които настоявали да получат апаратите по цената обявена в сбърканата реклама. Истинската цена била над €400.

Китаец вероятно ще счупи ценови рекорд на недвижима собственост в Лодон като купи резиденция с 45 стаи за 200 милиона лири стерлинги ($262 млн.), казва Блумбърг.

 

Leave a comment

Send a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *