Орешарски ще прави катарзис на Европа. Проси шамар за България

Наглите не са в затвора. Те ни управляват.

“Премиерът Пламен Орешарски да предложи на предстоящия Европейски съвет разработването и приемането на регулация, която да направи публични имуществото и доходите на заемащите висши позиции в ЕС и отделните държави, както и тези на техните семейства. Това е едно от решенията на КСНС, огласено от президента Росен Плевнелиев снощи.”

Ако този цитат от в. “Стандарт” е верен, той означава, че наглостта на българската политическа класа престава да бъде само вътрешна, но става и международна.

България, която е под европейско наблюдение за корупция, на която Брюксел спира европари и праща този месец проверка за системни нарушения в обществените поръчки, която не пускат в Шенген именно заради недоверие в съдебната система и администрацията ѝ, подема европейска инициатива за прозрачност. Засилва се да прави на ЕС катарзис или операция “Чисти ръце”. След като не ги направи у дома 24 години след падането на комунизма и вече седма година след влизането ѝ в ЕС.

Решението на т.нар. Консултативен съвет за национална сигурност при президента е симптом на политически аутизъм. То кара нормалния човек да се чувства несигурен за бъдещето на страната си и за собственото си бъдеще.

За сведение на вносителите и на приелите това решение “заемащите висши позиции в ЕС” отдавна декларират интересите си публично. Декларациите на интересите на всички еврокомисари и на всички евродепутати са на сайтовете на Европейската комисия и на Европейския парламент. Ето например декларацията на един от заможните членове на Еврокомисията, зам. председателката ѝ Нели Крус (Холандия). Там пише, че тя има акции за 1 милион евро. Освен дълъг списък на участия в бордове.

С това решение лидерът на Партията не европейските социалисти Сергей Станишев си проси да го попитат къде и кога декларира брюкселската фирма на съпругата си, регистрирана през 2008 г. И смята ли за редно тя да върти консултантски и пиар бизнес в седалището на ЕС, докато той заема политически длъжности, включително и в Европа? И защо “Актив” ПА не фигурира в регистъра за прозрачност на европейските институции (вписването в който наистина е доброволно).

На Орешарски май не му стигат вътрешните шамари заради Пеевски. Иска и международни. Проси си от Брюксел да го питат: Кой? Кой бе, ти ли ще ни говориш за прозрачност? Само че това няма да е поредният шамар само за завалията премиер, ами и за многострадалната му родина.

Всъщност той ли си ги проси шамарите, или някой от подкрепящите го го подкокоросва. Кой? Няма отърване от този въпрос.

Не Европа се нуждае от регистър на имотите, а на България ѝ трябва регистър на идиотите и наглеците, които не бива да бъдат допускани до властта. Защото рецидивно я използват във вреда на страната си.

Leave a comment

1 Comment

  1. Това измиване на ръцете като Пилат Понтийски означава,ние не можем да се справим, ха сега да ви видим вас.Цървулщина.И пак злепоставят страната.Е как да не им искаш оставката.

Send a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *