Иран щял още да отмъщава. Дали ще улучат при втория опит?

Иран отрича да е “отстъпил” в конфронтацията със САЩ, както каза снощи Доналд Тръмп. Революционните гвардейци се заканват, че след ракетния обстрел на бази в Ирак, при който нямаше нито един улучен, щяло да има ново отмъщение. Председателят на Европейский съвет Шарл Мишел призовава иранския президент Хасан Рохани страната му да не предприема “необратими действия”. САЩ оправдаха ликвидирането на иранския генерал Касем Солеймани със самоотбрана и предложиха “сериозни преговори” с Иран в писмо до ООН. Иранският посланик в ООН отхвърли идеята при наличието на американските санкции.

Ливански прокурор забрани на бившия шеф на “Рено-Нисан-Мицубиши” Карлос Гон да напуска страната. Ливан трябва да реши да върне ли Гон на Япония, откъдето той избяга. Тя иска да го съди за финансови престъпления, които той отрича да е извършил. На пресконференция вчера каза, че е жертва на заговор между недоволни мениджъри в “Нисан” и японската прокуратура. Адвокатът на Гон твърди, че Япония е “модерна и демократична страна със средновековно правосъдие”.

Руският газ вече пристига в България през Турция, а Украйна щяла да губи по $450 млн. годишно от загубения транзит към Балканите.

Хари и Меган се оттеглиха от официалните си задължения като членове на британското кралско семейство. Не искат да тежат на данъкоплатците. И май им е писнало. Напомнят ми Скот Фицджералд: “Сега сме бедни и свободни”. Едва ли някога ще бъдат едното и другото, но май им се иска. Кралицата е съкрушена. Не я предупредили.

Полската съдебна реформа продължава да създава главоболия на управляващите консерватори.

Путин наблюдава опит с руска хиперзвукова ракета. Той твръдеше, че само неговата страна има такова оръжие. Но вчера Доналд Тръмп се похвали, че и САЩ го произвеждали.

 

Leave a comment

Send a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *