Немска евродепутатка пита за какво Моника Йосифова харчи финансиране от Европарламента

Немската евродепутатка Ингеборг Гресле иска да знае за какво Моника Йосифова е похарчила близо 60 000 евро отпуснати й от Европейския парламент по проект да го популяризира.

Християндемократката, която членува в парламентарните комисии за бюджети и бюджетен контрол, не вярва, че “Актив груп” ООД, пиар фирмата на съпругата на Сергей Станишев, има действително такива разходи за създаването на уебсайт, страница във “Фейсбук” и за да организира няколко публични събития през тази година.

“Все още трябва да се изяснява, дали отпускането на средствата е в съответствие с правилата или не”, каза Гресле в интервю за автора на този блог. “За момента има информация, че уебсайтът създаден по проекта съдържа графики и визуален материал на стойност 45 евро и софтуер на система за управление на съдържание, който е достъпен безплатно от открит източник”.

Според самия уебсайт проектът е на обща стойност от малко на 118 000 евро, като комуникационната служба на Европейския парламент дава половината от парите, а другата половина осигурява “Актив груп”.

“Съфинансирането е странно,” каза още Гресле. “Защо компанията осигурява останалата част от финансирането и за какво са те?”

Тя нарече “забележително” обстоятелството, че под председателството на социалист, германеца Мартин Шулц, Европейският парламент е дал проекта на фирмата на съпругата на председателя на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев.

Досега администрацията на Европейския парламент твърди, че фирмата на Йосифова е спечелила финансирането по правилата и няма конфликт на интереси.

Leave a comment

2 Comments

  1. ЗАПОЧВА ДА СЕ СГОРЕЩЯВА ПОД КРАКАТА НА УСТРЕМЕНИЯ КЪМ ЕК ЛИДЕР НА ЕВРОСОЦИАЛИСТИТЕ. СТАНИШЕВ И БЪЛГАРИЯ ПРЕДОСТАВЯТ ЧУДЕСНИ АРГУМЕНТИ В ПОЛИТИЧЕСКАТА ПРЕДИЗБОРНА БОРБА НА ЕВРОПЕЙСКА ТЕРИТОРИЯ ЗА ДНСНИТЕ ОПОНЕНТИ.

  2. Почват да бъркат все по-често и това няма да се промени.

Send a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *