Коронавирусът убива главно мъже...

показват ранните изследвания в Китай. Учени предполагат, че това се дължи на разликите в имунните реакции и на по-рисковия за здравето начин на живот на мъжете. Най-ниска е смъртността от вируса сред децата. В изследваната група тя е нулева сред пациентите до 10 г.

Китай не е налагал ограничения върху износа на маски и защитни материали против коронавируса и е готов да ги достави в страните, които имат нужда от тях, казва говорител на външното министерство.

НАТО обяви, че един служител в централата ѝ в Брюксел е дал положителна проба за коронавирус след завръщане от ваканция в Италия.

“Фейсбук” се изправя пред федерален съд в Австралия по обвинение, че незаконно е разкрила данни на 300 хиляди потребители в аферата с “Кеймбридж аналитика”.

Саудитска Арабия постави под карантина половин милион души в източната си провинция Катиф, дом на шиитското малцинство в сунитското кралство. Влизането и излизането от нея са забранени. Случаите на коронавирус там станаха 11 – заради пътувания до и от Иран.

В Италия настъпи хаос, след като в медиите изтече план на властите да поставят под карантина район с 16 милиона население в севенрната част на страната. Шестима загинаха в затворнически бунтове.

Суровият петрол поевтинява стремително заради предизвиканото от  коронавируса икономическо забавяне и ценова война, който започна между Русия и Саудитска Арабия.

Премиерът на Судан оцеля в атентат. Абдала Хамдок е на власт от миналия август.

В Холандия започна задочният процес срещу трима руснаци е един украинец, обвинени в свалянето на малайзийския “Боинг”-777 от полет МН17 на 17 юли 2014 г. над Украйна, при което загинаха всички 298 души на борда, граждани на 10 държави.

Leave a comment

Send a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *