Днес: Кьовеши, БСП, Интернет и др.

Кьовеши. Най-много българите днес четат за една румънка. Ще избере ли ЕС за свой първи главен прокурор Лаура Кодруца Кьовеши. Уволнената от управляващата левица в Румъния шефка на националната антикорупционна прокуратура получи одобрението на две комисии в Европейския парламент. Българските евродепутати, които членуват в тях, предпочетоха да не участват в гласуването. Мнозинството от държавите членки в Съвета на ЕС обаче са за френския кандидат Жан-Франсоа Бонер. Предстоят преговори между Съвета и Парламента. Румъния, чието правителство е против кандидатурата на Кьовеши, е “убедило” и България да не гласува за нея. Дали е имало много убеждаване?

Непослушни депутати. Докато БСП бойкотира парламента, двама нейни депутати отиват на негови разноски на ловно-рибарско изложение в Австрия. Корнелия Нинова е бясна: Веднага да връщат парите! Ето до какво водят бойкотите. БСП май я избива на сектантство.  От което ще пострадат и ловът и риболовът. Никакъв кеф. Никакво харчене на “народни пари”. Революция! А бе, спомням си ги и с по-други виждания за живота…

Интернет. Гледам рекламите от “Гугъл” в полето на блога ми. Все по-често срещам теми и предмети от които съм се интересувал – като например един чуждестранен университет или data mining. Ако искате да знаете какво гледам, докато не ме виждате, можете донякъде да се ориентирате по рекламите, които “Гугъл” пуска в скромното ми кьошенце в световната мрежа. И в него не мога да се скрия от зоркия изкуствен интелект. Иначе доверието ми в Общия регламент за защита на данните на ЕС е непоклатимо.

“Суджукгейт”. Вижте с какво се занимава Специализираният наказателен съд: “Прокуратурата твърди, че местният гербер (Живко) Мартинов е изисквал от (колбасаря Антон) Проданов с четири отделни деяния, 4 тона суджук, а също 30 кг телешка пастърма и пак толкова филе “Елена”. Обяснявал, че такива внушителни количества са му необходими, да ги носи “на г-н Бойко Борисов и на други високи хора от ГЕРБ“. Ако това е вярно, властта е на нездравословна диета. И ако това е “високото ниво” на корупцията, не ми се мисли за ниското.

Умно и красиво: Още преди да се е явила заедно на изборите за Европейски парламент, извънпарламентарната демократична опозиция вече спори към коя група в него да се присъедини. Защо? Нека първо да ги изберат. Групи – дал Господ.

Leave a comment

Send a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *