За френското знаме във фейсбук

Защо медиите не пишат за Кения или за Нигерия? Защо не си слагаме руски знамена по профилите във фейсбук?
Моето скромно обяснение е: Защото Кения и Нигерия не са Франция. Това не е дискриминация, а историческа реалност. И още – по същата причина, поради която много африканци и европейци искат да емигрират във Франция, дори с риск на живота си, но никой не се е втурнал към Кения, към Нигерия, или към Русия. Дори африканците.
А това, че медиите не пишели за Кения и Нигерия просто не е вярно. Следя френските медии, доколкото успявам. Африка и по-специално терорът на “Боко Харам” са отразявани подробно в тях. Ако някой иска да знае повече по темата, му ги препоръчвам.
Това, че хората слагат на фейсбук профила си френското знаме, не означава, че не съчувстват и не са солидарни с другите жертви на тероризма по света. То не е внезапен пристъп на франкофония или на франкофилия, а идентифициране с общочовешките ценности, с които Франция исторически е свързана. Какво да правим: “Свобода, равенство, братство” е made in France. Скръбта за загиналия и солидарността с народа му не се изразяват с веене на знаме. То не показва за кого ти е мъчно, а на чия страна си. В случая – на страната на цивилизацията срещу диващината.

Leave a comment

4 Comments

  1. Wonderful blog! I found it while surfing around on Yahoo News. Do you have any tips on how to get listed in Yahoo News? I’ve been trying for a while but I never seem to get there! Thanks

  2. Have you ever considered about adding a little bit more than just your articles? I mean, what you say is valuable and all. But just imagine if you added some great photos or videos to give your posts more, “pop”! Your content is excellent but with images and video clips, this blog could undeniably be one of the most beneficial in its niche. Amazing blog!

  3. Exceptional post however I was wanting to know if you could write a litte more on this topic? I’d be very grateful if you could elaborate a little bit more. Cheers!

  4. My partner and I stumbled over here from a different page and thought I may as well check things out. I like what I see so now i’m following you. Look forward to looking at your web page again.

Send a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *