Jelev.info
Veselin Jelev's BlogКашпировски във “Всяка неделя”

Ако бях на мястото на премиера Пламен Орешарски, щях да се притесня. Вътрешният му министър изглежда твърде амбициозен за поста си.

Цветлин Йовчев гледа отвъд кризата и говори приятелски на протестиращите, които подчинените му поступват от време на време.

“А иначе тя ще се разреши от само себе си. Въпросът е колко ще продължи и каква цена ще плати обществото“, казва за кризата Йовчев в студиото на Кеворк Кеворкян.

Вътрешният министър говори за перспективата на страната след десет години. Това май не е съвсем в ресора му.

“Аз зная какво трябва да правя и изпълнявам плана ден след ден. Не ме притеснява, че ми искат оставката и не ме харесват“. Май е прав: 2010 г. – шеф на ДАНС, 2011 – началник на кабинета на президента Росен Плевнелиев, 2013 г. -вътрешен министър.

Кое е следващото стъпало? Разбира се писанията, че има премиерски амбиции са “нескопосана интрига”.

„Никой не ми пази гърба и не ми пука дали утре ще съм министър.“ В същото време не е изгорил моста към нито една партия. Той е кадър и на ГЕРБ, и на БСП и ДПС. А пишат и че агитката на “Атака” го аплодирала.

Един бивш шеф на контраразузнаването знае много. Поради това има много приятели. Волен щял да му поиска оставката заради нелегалните имигранти. “Няма да я поиска”, казва с усмивка Йовчев. И сигурно знае защо.

Йовчев не напада и протестиращите, които му искат оставката. Те за него са интелигентни хора, но нямат конкретни искания.

Разговорът с Кеворкян е всъщност между колеги. “Имате ли агентура?”, (в центровете за бежанци) пита водещият. “Имаме”, отговаря министърът. И добавя, че Мосад (израелското разузнаване) му помага да хваща евентуални терористи. Например бременни жени.

Кеворкян му подава удобна за забиване топка – слуховете, че бежанците щели да станат 200,000. Ужас… Но министърът излъчва увереност и спокойствие.

“Стремя се да не се поддам на емоцията. Това е много важно, защото в едни такива времена, където са нажежени страстите, не трябва да ни води емоцията“, казва той, почти шепнейки като като психотерапевт.

Началникът му ден по-рано викаше на митинг. И вече пет месеца не успява да успокои страната.

Притеснително, Орешарски. Турили са ти Кашпировски за заместник. И той вече омайва публиката. Знае какво прави. Изпълнява плана.

One Response to “Кашпировски във “Всяка неделя””
  1. K.stefanov Says:

    Предполагам, че си оставил чаша с вода пред екрана по време на сеанса. После обаче да не вземеш да я пиеш. Може да сънуваш лоши сънища и да се подмокриш.

Leave a Reply


Категории
Връзки
Архив
Meta