Хем реформа, хем газ, кой като нас?

Притесних се.
Говорят си президентът и Бойко Василев и президентът вика: Богатите държави са два вида – или имат газ и нефт, или имат работещи институции. Ние понеже нямаме нефт и газ, отдавна трябваше да реформираме институциите.
Това добре. Ама, докато ние правим реформа, “Тотал” и “Репсол” дълбаят в Черно море, срещу Варна.
Бойко – Борисов, не Василев, обеща да намерят газ.
Чудя се сега, кого да слушам: Борисов ли, президента ли?
Ако намерят газ, ще излезе, че бадева се хабим за реформата.
Ако обаче не намерят, оставаме пак бедни.
Не се живее в такава несигурност.
А най-голямата минавка ще е тъкмо да сме се изпотрепали с реформата и да вземе да бликне гориво право върху реформираното.
Тогава – кеф ти реформа, кеф ти газ, кой като нас?
Ама такива държави няма. Виж какво казва президентът.

Leave a comment

3 Comments

  1. Аз и за една друга се сещам – САЩ. Те вече са енергийно независими заради шистовия газ и той им излиза четири пъти по евтино, отколкото руския на ЕВропа. Там някой все е недоволен от институциите, макар че те си работят. Е, запецват понякога за бюджета да речем, ама това става и на други места. Въпросът е президентът в коя категория слага Норвегия и САЩ – на тези с нефт и газ или на тези с работещи институции? Току-виж те попаднали в нашата категория след реформите – кеф ти едното, кеф ти и другото.

  2. Недоумявам как русофилите в Щатите са разрешили там да се произвежда шистов газ. Та проучването за наличието му означава тотално отравяне на питейната вода. Загубени хора! И не само в САЩ, но и в много други страни се самоубиват. Ами, има Газпром, да си купуват от там, защо избиват народите си?

Send a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *