300 думи: Ливан обяви дефолт...

…по дълг от $1,2 млрд., чийто падеж е в понеделник. Страната ще преговаря за нови условия с кредиторите. Почти половината от разходите на правителството са за погасяване на лихвите по дълга му от общо $90 млрд. Това е първият дефолт в историята на страната.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган отива в Брюксел в понеделник, 9 март. Ще обсъжда мигрантско-бежанската криза с лидерите на ЕС. Наредил е турските граничари вече да спират лодките с мигранти, които се отправят към гръцките острови в Егейско море.

Турска провокация на границата с Гърция? в. “Катимерини” публикува видео, на което според него се вижда как турска бронирана машина се опитва да разруши част от граничната ограда между двете страни. Според индикациите на кадрите, сцената е заснета в 21 часа в петък, 6 март.

Животновъдството може да не вреди на климата, а да го спаси, ако имитира мигриращите стада диви тревопасни животни, твърди южноафрикански фермер. Той го прави със своите крави.

36 пациенти с коронавирус са починали в Италия през последните 24 часа. С тях общият брой на жертвите на вируса става 233. Папата отмени редовните си публични прояви, за да не се събират големи тълпи. 21 са новите случаи в Гърция, с които общият им брой става 66. Болестта след зараза с коронавирус протича различно  при различни пациенти – в 80% от случаите – леко, в 15% от тях – тежко и в 5% – критично.

Шест британски изтребители бяха вдигнати по тревога, за да прихванат и отклонят група руски стратегически бомбардировачи наближили въздушното пространство на Обединеното кралство.

Leave a comment

Send a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *