300 думи: Ревизоро става Язовиро

Емил Димитров-Ревизоро е кандидат за министър на околната среда и водите на мястото на подалия оставка от ареста Нено Димов. Митничар, медийна звезда, борец за народни правдини, патриот и депутат. Facebook коментира промяната така

Кой е той?

Иран се разкайва, че е свалил неумишлено украинския пътнически самолет. Президентът обещава да има наказани. Призовава специален съд да гледа делото. Правосъдието съобщава за неуточнен брой арести в разследването. И за 30 арестувани в продължаващите антиправителствени протести, които инцидентът предизвика.  Представители на Канада, Великобритания, Швеция, Украйна и Афганистан се срещат в четвъртък в Лондон да координират действията си. Ще търсят компенсации. Канадският премиер Джъстин Трюдо сочи САЩ като виновни за ескалацията на напрежението около Иран и твърди, че ако не беше тя, 57-те негови сънородници загинали в катастрофата щяха да са живи.

Китай и САЩ ще подпишат утре първи етап на споразумение, което да сложи край на 18-месечната им търговска война. САЩ се съгласяват да махнат етикета “валутен манипулатор” на Китай, съобщава Financial Times. А Китай приема да закупи допълнително американски промишлени стоки за $80 млрд. през идните две години, пише Reuters.

Либия не се оказа ниско висящ плод за Русия и Турция. Воюващите страни не подписаха проекта за примирие снощи в Москва и малко след това боевете бяха възобновени.

САЩ гонят 21 саудитски кадети. Намерили у тях джихадистки материали и неприлични снимки на деца. Пъдят ги от военноморската база в Пенсакола, Флорида, където на 6 декември техен сънародник уби трима и рани осем моряци в базата. Обучението на саудитци в нея е временно прекратено.

Това се казва дупка. Китайска. Погълна цял автобус. Най-малко шест жертви.

7,5  милиона години. Това е възрастта на най-стария известен материал на Земята. Той е прах от извънземно тяло, ударило нашата планета през 1960 г.

Nissan, Renault опровергават съобщенията, че ще се разделят. Акциите на Renault започнат да се възстановят от вчерашния си спад.

Leave a comment

Send a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *