Храните в света през 2022 г. са били най-скъпи за всички времена...

…заради войната в Украйна, съобщи организацията на ООН за прехраната и земеделието ФАО, цитирана от Франс прес. От април насам международните цени на храните спадат, но като цяло 2022 г. остава рекордна за нивата им откакто се води статистиката.

Европейският прокурор ще може да иска имунитета на евродепутати. Комисията по конституционни въпроси на Европейския парламент ще разгледа в четвъртък, 12 януари 2023 г., предложение за промяна в процедурните правила на парламента, за да ги съгласува с това правомощие на Службата на европейския прокурор.

Президентът Володимир Зеленски лично благодари на канцлера Олаф Шолц за бойните машини “Мардер”, които Германия обяви, че ще предостави на Украйна, предаде ДПА.

Хари изгубил девствеността си на 17 години с по-възрастна от него жена, която го третирала като “млад жребец” на поляна зад кръчма. Днес той си спомня епизода като “унизителен” в издадената си вече мемоарна книга и признава, че е вземал кокаин и магически гъби, които го карали да халюцинира, че тоалетната му говори, разказва АП. Спомня си, че като втори пилот и оператор на въоръжението на хеликоптер “Апачи” е убил 25 талибани в Афганистан. Твърди, че е умолявал баща си, днешния крал Чарлз III да не се жени за любовницата си Камила Паркър Боулс и че при скандал с брат си Уилям заради Меган Маркъл Уилям го е ударил и го е проснал на земята.

Семейството на полицай, загинал при щурма на Капитолия на 6 януари 2021 г., съди Доналд Тръмп и двама нападатели за това, че с действията си са причинили смъртта на служителя.

Конгресменът Кевин Макарти, републиканец от Калифорния, беше избран за председател председател на Камарата на преставителите на САЩ при 15-то гласуване, предаде АП. Това е най-дълго проточилият се избор на председател на камарата за последните 164 години, казва Си Ен Ен.

Иран обеси двама души, признати за виновни в убийството на паравоенен при протестите, започнали миналата година.

Leave a comment

Send a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *