Може да не открием ваксина срещу коронавируса - Борис Джонсън

Борис Джонсън. Снимка gov.uk

Ваксина за коронавируса може да не бъде открита никога. Това пише в статия в Mail on Sunday британският министър-председател Борис Джонсън. “Остава много дълъг път и трябва да бъда откровен, че ваксината може да не се сбъдне”, казва той..

Джероум Пауeл. Снимка Уикипедия

Голямата депресия няма да се повтори. Американската икономика ще се върне към растеж по-бързо отколкото през 30-те години на миналия век. Второто тримесечие обаче ще бъде ужасно: 20-30% спад на БВП, 20-25% безработица. Важното е да бъде овладяна болестта. Всичко това каза председателят на Федералния резерв Джероум Пауел в 60-минутно интервю със CBS News вчера.

Тръмп е готов да плаща на американския бизнес, за да върне производствата си от Китай у дома, но дали данъкоплатците в годината на президентските избори ще бъдат доволни парите им да бъдат използвани така? Администрацията не е единодушна и в следващия пакет икономически стимули още не се предвиждат мерки за прекъсване на снабдителни вериги от Китай. Амбицията за това обаче остава.

Китай окуражава компаниите си да се листват на фондовата борса в Лондон, докато икономиката му излиза от блокадата и се нуждае от свеж капитал, съобщава Reuters, като се позовава на неуточнени правителствени, банкови и борсови източници.

Силите на международно признатото Правителство на националното единство на Либия днес са освободили военновъздушната база Уатия (125 км югозападно от Триполи) от войските на бунтовническия военен командир Халифа Хафтар. Кадри в Туитър показват как машини на правителствените сили се придвижват свободно из летището, където се виждат останки от боен самолет. Агенциите казват, че победата е важна от военна гледна точка. От информационна е симптоматично, че такава новина пробива “стената” на коронавируса.

Leave a comment

Send a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *