Местан: Никакъв съюз с ГЕРБ в този парламент

Лидерът на ДПС Лютфи Местан отхвърли днес категорично хипотезите за коалиция между партията му и ГЕРБ в рамките на сегашния парламент.

Местан заяви, че между ДПС и ГЕРБ има дълбоки политически и ценностни различия.

Той повтори и че оставката на Христо Бисеров от постовете му в ДПС и в парламента е по лични, а не по политически причини.

“Искам категорично да опровергая хипотезите за каквито и да е разговори, за каквито и да са нови конфигурации в рамките на 42-то Народно събрание. Твърдя, че в рамките на 42-то Народно събрание няма възможности за формиране на други мнозинства. Те биха били политически абсурдни, макар и формално количествено възможни”, каза Местан.

“Смятаме, че кабинетът Орешарски трябва да получи своя шанс, достатъчно време, за да реализира програмата си. Стоим зад Пламен Орешарски и кабинета Орешарски”, добави той. Виж целия му коментар тук.

На срещи  със зам. председателката на Европейската комисия Нели Крус, с лидера на групата на Алианса на либералите и демократите за Европа в Европейския парламент Ги Верхофстадт и с председателя на партията им  Греъм Уотсън лидерът на ДПС пледира за европейска финансова помощ за посрещане на сирийските бежанци в България.

Местан обеща да прати на Крус законопроекта на ДПС, който превдвижда забрана за офшорки и анонимни компании да притежават медии. Той се обяви и за ограничаване на медийните монополи.

Лидерът на ДПС посъветва журналистите да питат Комисията за защита на конкуренцията дали Нова българска медийна група, която е контролирана от Ирена Кръстева, майка на депутата от ДПС Делян Пеевски има монопол на медийния пазар.

 

Leave a comment

Send a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *