Jelev.info
Veselin Jelev's Blog
Account Suspended
Account Suspended
This Account has been suspended.
Contact your hosting provider for more information.Боингите падат, падат от небето…

Иран казва, че съдържанието на черните кутии на падналия украински боинг ще става на негова територия. САЩ, Канада и други западни държави твърдят, че самолетът вероятно е свален от иранска противовъздушна ракета.  Иран отрича. Украинският президет Володимир Зеленски не изключи версията с ракетата, но каза, че няма доказателства за нея.

Боинг 737 Макс бил “проектиран от клоуни, надзиравани от маймуни”, според мейлове от вътрешната поща на компанията,  които днес тя публикува в името на прозрачността.

64% от американците биха подкрепили данък върху най-богатите, който президентът Доналд Тръмп критикува като социалистическа идея.

Европа правеше днес това, което може най-добре – да се чуди. В случая как да успокои напрежението около Иран и да спаси ядрената сделка с него от 2015 г., която, ако използваме израза на френския президент Еманюел Макрон е в нещо като “мозъчна смърт”. Чудеше се също как да умиротвори Либия, докато едни държави членки подкрепят международното признатото ѝ

Европа не е в играта, що се отнася до Близкия изток, призна председателят на Европейския съвет Шарл Мишел.

Тръмп не иска война в изборната година, пише днес Асошиейтед прес по повод напрежението между САЩ и Иран.  Естествено, че не иска война. Но мисля, че иска да се говори за война, което е нещо друго и променя цялата предизборна кампания, вкарвайки демократите в хлъзгава тема и отстранявайки техния дневен ред – импийчмънта.

Освен това американската безработица е 3,5% втори поред месец, макар новите работни места да са спаднали на 145 000 през декември 2019 от 256 000 през ноември с.г.

Пропастта между САЩ и ЕС по темата Иран става все по-дълбока, отбелязва Франс прес.

Камарата на общините прие закона за Брекзит на Борис Джонсън. Интересното предстои. След 21 дни Европейският съюз за първи път в историята си ще бъде с една държава по-малко. Ще стане ли нейният пример заразителен? Ще остане ли Европа единна, когато започне да договаря бъдещите си отношения с Обединеното кралство? Ще остане ли то обединено? Това са новите въпроси на деня.

Във Франция пуснали телевизори по €30 по грешка, казва телевизия Бе Еф Ем. Наложило се да викнат полиция, за да разгони гневните клиенти, които настоявали да получат апаратите по цената обявена в сбърканата реклама. Истинската цена била над €400.

Китаец вероятно ще счупи ценови рекорд на недвижима собственост в Лодон като купи резиденция с 45 стаи за 200 милиона лири стерлинги ($262 млн.), казва Блумбърг.

 

Leave a Reply


Категории
Връзки
Архив
Meta